Inspiration

Kenneth E. Beeker, beeldend kunstenaar werkt onder de naam b’ker. Reeds op jonge leeftijd maakte hij tekeningen van mensen en symbolen. Op 17 jarige leeftijd begon hij¬†een reclameschilders bedrijf en schilderde in opdracht van o.a. Coca Cola grote reclames op muren van o.a. stadions en op beurzen.


b’ker bekijkt onderwerpen die hem intrigeren of ontroeren vaak filosofisch en plaatst ze in een metaforisch perspectief. Onbevangenheid, onderzoeken en ontdekken zijn sleutel begrippen en spelen hierbij een centrale rol.

In deze tijd van overvloed aan informatie en beelden is het essentieel om je niet te verliezen of je te laten afleiden, maar steeds je creatieve voelsprieten gericht te blijven herijken.

In zijn werk is de stijl vaak dienend aan het onderwerp (concept). Zijn drijveren noemt hij driften. Een drift is in zijn beleving  een onevenredige interactie tussen gecontroleerde en ongecontroleerde energie.

Zelf omschrijft hij zijn werk als visuele uitspattingen van stijlloze driften. De lichamelijkheid van de plasic vellen die hij gebruikt als ‘canvas’, hun uitstraling en de wulps meanderende refectie van het licht veroorzaakt een synergetisch effect en is complementair. Bovendien vormen de vellen een vanzelfsprekend onderdeel van het werk.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Close Menu